Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Polgár 2023. februári száma

 

Januárban még be lehet adni az igénylést az adókedvezményre

 

Tisztelt Adózók!

 

A közösségi oldalakon nagyon sok téves információ jelent meg az építményadó és telekadó változással kapcsolatban.

A rendelet a jogszabályban előírtaknak megfelelően kihirdetésre került, felkerült a város honlapjára és a Nemzeti Jogszabálytárba. A tavaly decemberi Pomázi Polgárban részletes tájékoztatást közöltünk a rendeletmódosításról.

Az adórendelet módosításáról szóló korábbi tájékoztatás itt érhető el.

Minden adózónak nem tudunk kiküldeni nyomtatványt, az adókötelezettséget érintő változások bejelentése (pl. eladás, vásárlás, kedvezmény igénybevétele vagy megszűnése) eddig is az adózó kötelezettsége volt, a bejelentés határideje mindig is január 15-e volt, amiről minden év elején tájékoztattuk az adózókat.

A kedvezmény igénybevételéhez szükséges építményadó adatbejelentési nyomtatvány letölthető az oldal aljáról, az Adóhatósági Osztály nyomtatványai közül, személyesen átvehető az Adóosztályon vagy az Ügyfélszolgálaton (Luppa Vidor utca 12.).

Elektronikus benyújtásra az E-Önkormányzat Portálon Ügyfélkapus bejelentkezést követően van lehetőség. Az elektronikus nyomtatványban az "A" jelű betétlap X. pontjába szövegesen lehet leírni, hogy milyen kedvezményt szeretne igénybe venni az adózó. Itt fel kell tüntetni  az eltartottak számát, nevét, születési dátumát, lakcímét és csatolni kell a szükséges igazolásokat (16 év felett iskolalátogatási vagy a tartós betegségről, fogyatékosságról szóló igazolás).

A változásbejelentők feldolgozása folyamatosan történik. Aki január 15-e után nyújtja be, az is meg fogja kapni a kedvezményt, de amennyiben ez már a nyitóállomány elkészítése (kb. január vége) után kerül benyújtásra, nem tudjuk a márciusi adóbefizetésnél érvényesíteni, majd csak a szeptemberi előírásban, de természetesen a teljes évre vonatkozó összegben.

Itt is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy megváltozott a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása. Pénteki napokon a rezsiköltségek csökkentése érdekében a hivatal épülete zárva tart, otthoni munkavégzés történik, ezért ügyfélfogadás nincs, de telefonon az ügyfelek elérik az ügyintézőket.

 

Építményadó, telekadó ügyek: (26) 814-303 vagy (26) 814-322

Iparűzési adó ügyek: (26) 814-321

Méltányossági és végrehajtási ügyek: (26) 814-325

Adó- és értékbizonyítvány ügyek: (26) 814-322

Osztályvezető: (26) 814-320

 

Ügyfélfogadás: Hétfő: 13-17

                           Szerda:  8-12 és 13-16.30

                           Péntek: április 15-ig nincs ügyfélfogadás

 

                                                                                            Pomázi Polgármesteri Hivatal

                                                                                              Önkormányzati Adóhatóság