Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Polgár 2023. februári száma

 

Döntések a januári testületi ülésről

Az év első testületi ülésén a képviselők 29 napirendi pontot tárgyaltak, amelyek közül a legfontosabbak:

• Elfogadták a három nemzetiségi – a német, szerb és roma – önkormányzat elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolóját.

• Elkezdett a képviselő-testület a város 2023. évi költségvetéséről tárgyalni, amelyet végleges formájában márciusban fogadnak el. Ebben az évben 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat az önkormányzat, amelyből a legfőbb közfeladatait kell ellátnia, de remélhetőleg marad fejlesztésre is.

• A Pomázi Értéktár Bizottság 2022 második félévi munkájáról szóló tájékoztatót ugyancsak elfogadták. Az újság 14. oldalán olvashatnak arról részletesen, hogy milyen tételekkel bővült a Települési Értéktár.

• Megállapították, hogy a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője elvégezte a számára a tavalyi évre kitűzött célfeladatokat, és részére egy havi munkabérnyi célprémiumot állapítottak meg. Az idei évre új célfeladatokat fogalmaztak meg az intézményvezetőnek. Elfogadták az intézmény 2023. évi munkatervét.

• Meghatározták a Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde tagintézményeiben a nyári zárva tartás időpontját. Eszerint:

A Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde Hétszínvirág óvoda és Mesevölgyi Tagóvoda intézményegységeiben a nyári zárva tartás időpontja: 2023.06.19. – 2023.07.21-ig tart. Ebben az időszakban az ügyeletet ellátó óvodák: a Pomázi Napsugár, Mesedomb és Mesevár Tagóvoda.

A Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde Napsugár Tagóvoda, Mesedomb Tagóvoda és Mesevár Tagóvoda intézményegységeiben a nyári zárva tartás időpontja: 2023.07.24. – 2023.08.25-ig tart. Ebben az időszakban az ügyeletet ellátó óvodák: a Hétszínvirág Óvoda és a Mesevölgyi Tagóvoda.

A Pomázi Hétszínvirág Óvoda-Bölcsőde Boróka Bölcsőde intézményegységében a nyári zárva tartás időpontja: 2023.07.03. – 2023.07.31-ig tart, a Galagonya Bölcsőde intézményegységében a nyári zárva tartás időpontja: 2023.08.01. – 2023.08.31. napjáig tart.

• Két új rendeletet alkottak: az Egészségügyi és Szociális Alapról szóló rendeletet, illetve a közterület-használatról és a közterület eltérő használatáról szóló rendeletet.

• Hozzájárultak, hogy a Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület egy évig ingyenesen használhassa az önkormányzati tulajdonban lévő jelenlegi telephelyét.

• Meghatározták a Pomázi Polgármesteri Hivatalban az idei igazgatási szünet időpontjait. Eszerint nyáron július 17-től augusztus 6-ig tart zárva a hivatal, év végén pedig december 20-tól 2024. január 2-ig.

• Egyetértettek abban, hogy Pomáz közvilágítási rendszerét korszerűsíteni kell a kisebb energiafelhasználás érdekében, a megváltozott forgalomnak és közlekedési igényeknek megfelelően. Ennek érdekében a képviselő-testület úgy döntött, hogy felméretteti a meglévő eszközparkot, majd LED-es világítótestek alkalmazásával megtervezteti a város új közvilágítását a meglévő elosztóhálózati oszlopkiosztás mellett.

• Az Álmos utca elején található üveggyűjtő konténert átmenetileg a Budakalászi út (Toldi Miklós utca – Bajcsy-Zsilinszky utca) szervízútja melletti zöld sávba helyezik át.

A testületi ülésről készült felvétel az oldal alján megnézhető, akár napirendi pontokra bontva. Az egyes napirendi pontoknál a hozzászólók között is név szerint lehet keresni.