Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Igazgatási szünet a Pomázi Polgármesteri Hivatalban

Képviselő-testület 255/2022. (XI.24.) önkormányzati határozatával a Pomázi Polgármesteri Hivatalban 2022. december 22. napjától – 2023. január 6-ig terjedő időszakra igazgatási szünetet rendelt el.

Az igazgatási szünet időtartama alatt a hivatal – a halaszthatatlan közfeladatok kivételévél – feladatait nem látja el, az ügyfélfogadás nem működik.

Halaszthatatlan közfeladatnak minősül különösen a közterület-felügyeleti feladatok ellátása, születések és halálesetek anyakönyvezése, krízis segélyek odaítélése, az életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet kapcsán történő intézkedés.

Az igazgatási szünet időtartama, a jogszabályban rögzített körben, a hivatalt érintő határidőkbe – ideértve az ügyfelekre irányadó határidőket is – nem számít be.

Az igazgatási szünet időtartama alatt az ügyfelek, halasztást nem tűrő beadványaikat írásban

  • postai úton,
  • a hivatal levélszekrényébe bedobva

nyújthatják be.

Írásbelinek nem minősülő beadványaikat a halaszthatatlan@pomaz.hu elektronikus levélcímre küldhetik meg.

A 06 (70) 885-9090 lakossági bejelentő vonal folyamatosan működik.

Az igazgatási szünetre vonatkozó részletszabályokat megállapító „a különleges jogállású szerveknél és a helyi önkormányzatok képviselő testületeinek hivatalánál elrendelhető igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról szóló 460/2022. (XI.10.) kormányrendelet rögzíti, amely itt érhető el.

 

Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk.

 

Pomázi Polgármesteri Hivatal