Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Polgár 2023. februári száma

 

Átadták az új, akadálymentes játszóteret a Szent István téren

A Szerencsejáték Zrt. átadta az önkormányzatnak a Szent István parkban létesített játszótér általuk finanszírozott és kialakított részét. A játszótér másik felének megújítási munkálatait a Pomáz Kft. végzi. A szükséges engedélyezési eljárások után a játszótér teljes területét birtokba vehetik a gyerekek.

A most átadott, akadálymentes játszótéren várvédő kapitányok, hős lovagok és hercegnők bőrébe bújhatnak a gyerekek, amit a Szerencsejáték Zrt. „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának részeként valósított meg Pomázon. A befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak. Az egyes játszóterek meséket idéző világot jelenítenek meg. A pomázi játszótér játékelemei a Kastély tematikára épültek, és ezek a fogyatékossággal élő gyermekek számára is biztosítják a játék örömét, az akadálymentes játékokon keresztül a gyermekek közösen fedezhetik fel környezetüket. A nemzeti lottótársaság országos programjában már a 21. befogadó játszótér várja a gyerekeket.

– A célunk az, hogy játszótérépítési programunkkal lehetőséget teremtsünk az ép és fogyatékossággal élő gyerekek találkozására és közös játékára. Hiszünk abban, hogy a közös élmények, a közös játék örömének nyomán befogadóbbak és nyitottabbak lesznek a gyerekek, és felnőttként már ezt a szemléletet adhatják tovább, akár majd a saját gyerekeiknek is – mondta az átadón Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A magyar jövőt a magyar családok írják.” – emelte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára. Vitályos Eszter hangsúlyozta: „Nem attól leszünk különlegesek, amilyenek vagyunk, hanem attól, ahogyan mással bánunk. Ezen a játszótéren ép és fogyatékossággal élők is közösen játszhatnak, tanulhatnak, és ezzel közösen alapozhatják meg a jövő sikerességét.”

A nemzeti lottótársaság 2017-ben indított játszótérépítési programja idén újabb szintet lépett, hiszen a kezdeményezés élén jószolgálati nagykövet is áll. Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők szélesebb körű integrációját. Az olimpikon kislányánál 2 éves korban diagnosztizálták Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegséget, egy ritka, genetikai rendellenességet, amely miatt Flóra kerekesszékkel közlekedik.

„Egy színes, jókedvű, befogadó játszótér nyitotta meg kapuit. A játszótér megvalósításával több száz gyermek számára biztosítják a játék örömét Pomázon.” – emlékeztetett Leidinger István, Pomáz polgármestere.

 

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

Drávucz Rita, A játék összeköt! játszótérépítési program jószolgálati nagykövete (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

Leidinger István, Pomáz polgármestere