Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Polgár 2023. februári száma

 

Döntések az október 27-ei testületi ülésről

A testületi ülésen 22 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, amelyek közül a legfontosabbak:

• Elfogadta a képviselő-testület a Pomáz Kft. belső ellenőrzéséről szóló vizsgálat eredményét. Felkérték a cég ügyvezetőjét, hogy a jelentésben foglaltak alapján készítsen intézkedési tervet, amelyet a novemberi ülésen tárgyalnak meg.

• A Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft. idei pénzügyi-gazdasági helyzetét megismerve, felkérték az ügyvezetőt, hogy készítsen december 31-ig és a jövő év első három hónapjára szóló átmeneti finanszírozási tervet a kastély működéséről.

• Rendeletet alkottak a hivatali helyiségen, valamint a hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés engedélyezésének szabályairól, és meghatározták a kastélyban tartandó polgári szertartások után felszámolt többletszolgáltatások díjait.

December 1-től – az anyakönyvvezetői feladatok ellátását kivéve – a Teleki-Wattay Kastély feladatai közé tartozik a polgári szertartások szervezése. Továbbra is térítésmentesen biztosítják, mint alapszolgáltatást a házasulandók számára a hivatali helyiséget, az asztali virágdíszt, emléklapot, gyűrűpárnát. Hivatalos házasságkötési helyszín a kastélyban található Wattay szalon és Zsolnay terem. Ha a házasulandók az alapszolgáltatásokon felüli többletszolgáltatásokat is igénybe kívánnak venni, akkor azt december 1-től a kastély látja el külön díj ellenében. Többletszolgáltatásként igénybe lehet venni a kastélyban tartandó esküvőknél többek között a fizetős zeneszolgáltatást, versmondást, gyertyagyújtást, homoköntést, pezsgő felszolgálását, boldogságkaput, illetve a kastély további termeinek, teraszának, kertjének bérletét.

• A HÉV-állomáson létesítendő WC üzemeltetésére hamarosan pályázatot ír ki az önkormányzat. Az illemhely használati díja maximum bruttó 300 forint lehet.

• Szolidaritási Alapot hoz létre a város a POMÁZ SEGÍT kampány megvalósítására, az önkormányzat szociális és gyermekjóléti feladatok ellátására vonatkozó előirányzatainak kiegészítésére, a Pomáz területén történő krízisétkeztetés lebonyolításának támogatására.

• A képviselő-testület további 5 évre Benkovics Zitát bízza meg a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezető-helyetti feladataival.

• A Liliom utca útfelújítására, illetve hótoló lappal felszerelt elektromos tehergépjármű beszerzésére közbeszerzési eljárást folytat le az önkormányzat.

A testületi ülésről készült felvétel az oldal alján megnézhető, akár napirendi pontokra bontva. Az egyes napirendi pontoknál a hozzászólók között is név szerint lehet keresni.