Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Generációk hálójában - Folytatódik a Szülő akadémia előadás-sorozat

Októberben indítottuk a PMHK SZÜLŐ AKADÉMIÁT- GENERÁCIÓK HÁLÓJÁBAN tematikával. Első előadónk Tari Annamária pszichológus volt. Az előadó olyan tényekre is felhívta a hallgatóság figyelmét, amelynek segítségével a szülők, pedagógusok megoldásfókusszal tudnak reagálni a mai gyermekek, fiatalok média és okos eszköz használatára. Az okos eszközök alkalmazásainak „köszönhetően” sokkal vonzóbb világ veszi át a hatalmat életünk felett és az azonnali érzelmi kielégülés lehetőségének veszélyével telepszik rá serdülőink, kamaszaink életére is. Előadásában hangsúlyozta a felnőtt generáció felelősségének, tájékozottságának és következetes attitűdjeinek lehetőségeit; felvillantva több olyan megoldást és ötletet, amellyel minimalizálhatjuk annak a veszélyét, hogy teljesen elveszítsünk egy generációt és megóvjuk őket attól, hogy személyiségfejlődésüket ne (csak) a GOOGLE, az APPLE és a social media irányítsa.

Következő előadónk, akire Tari Annamária is felhívta nézőink figyelmét, dr. Guld Ádám médiakutató, kommunikációs szakember lesz, aki előadásában a különböző generációkkal kapcsolatos kutatási adatokat és okokat vizsgálja. Kitér arra is, hogy a mai alfa (2010 után született gyermekek) generációval kapcsolatban milyen adatok állnak rendelkezésünkre és melyek azok az információk, amik még hiányoznak a kutatók számára, de már hatásuk jól érzékelhetőek a társadalomban.

Könyvében, amely a Z (1995-2009 között született fiatalok) generáció médiahasználatáról szól különböző kutatási eredményeket, a témával kapcsolatos jelenségeket, azok hatásait és kockázatait vizsgálja közérthetően és lehetőségeket adva az olvasónak, hogy közvetlen környezetében, hogyan változtasson egy élhetőbb és ember közelibb élet megvalósításáért.

Könyvét, így zárja: „Abban is biztosak lehetünk, hogy a változások élharcosai továbbra is a legfiatalabb nemzedékekből kerülnek ki. Továbbra is ők lesznek azok, akik a legújabb felületeket birtokba veszik, s ott új felhasználói kultúrákat alakítanak ki a saját igényeik szerint, melyek később újabb megatrendek kiindulópontjai lesznek. Végül azt se felejtsük el, hogy lassan az alfa generáció tagjai is tizenéves korba lépnek, így ők veszik át a Z generáció helyét a trendszetter nemzedékek sorában. Izgalmas éveknek nézünk elébe, én alig várom, hogy láthassam a legújabb fejleményeket.”

Guld Ádám könyve könyvtárunkban kölcsönözhető.

Várjuk Önöket szeretettel, november 11-én este 18:00 órakor, a PMHK SZÜLŐ AKADÉMIA- GENERÁCIÓK HÁLÓJÁBAN következő előadására.

Jegyeket vásárolni 3000 Ft-os áron, a könyvtárban, nyitvatartási időben lehet illetve az előadás előtt, a helyszínen.