Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Faültetés Pomázon

A mai napon – Pomáz Város Önkormányzata megbízásából –  Pomáz főutcáján faültetések kezdődtek.

Az időjárási viszonyoknak megfelelően idén sokat kellett várni, hogy a növények megkezdjék téli álmukat és az új helyükre kerülhessenek. Első ütemben a Beniczky utca 26-tól kezdődően a Cseresznyés utca kereszteződéséig 50 db fa kerül elültetésre.  A fák alatt a talaj cseréjét is elvégzik a szakemberek és a közművezetékekre és a kapubejárókra is figyelnek. Az öntözést dréncsövek segítik majd. A választott fatípusok – a gömb csepleszmeggy, gömbkoronájú szivarfa, japán díszcseresznye – nem nőnek nagyra, mert úgynevezett gömbfák, amelyeknek a koronája nem fogja elérni a felsővezetékeket és nem igényelnek majd folyamatos metszéseket sem.

A fák tavasszal  fognak feléledni, – valamint az utca páratlan oldalára 2019 évben további fák ültetését is tervezzük–  így a jövő évben a főutca képe ennek köszönhetően pozitívan megváltozik majd.   

A fák megeredését az ültetést végzőkön kívül segíteni fogja a csapadékos időjárás is és az, hogy a vegetatív állapotban nem kívánnak túl sok öntözést, azonban akinek a háza elé növény kerül kérjük, hogy fokozottan figyelje a fa állapotát és adott esetben további öntözéssel segítse a megeredésüket, vagy jelezze a hivatalnak ha valami történne az ültetés után.

A telepítő csapat és az Önkormányzat dolgozói folyamatosan eggyeztettek a lakókkal, hogy pontosan hova kerüljenek a házak elé a facsemeték a közterületen!

Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a munkálatok alatt a kiásott gödrök körül, és a kikarózott fák közelében körültekintőbben parkoljanak!

 

Köszönjük az együttműködésüket és a türelmüket az ültetés során!

 

Vicsi László

polgármester