Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Ismét nagyon sok vad – elsősorban vaddisznó – „látogatja” meg a belterületi, illetve zártkerti kerteket

 

Tisztelt Pomázi Polgárok!

 

Sokan Önök közül szembesültek vele, hogy az utóbbi időkben ismét nagyon sok vad – elsősorban vaddisznó – „látogatja” meg a belterületi, illetve zártkerti kerteket. Ennek aktualitását az adja, hogy érik és hullik a szőlő és a dió. Kérjük ezért Önöket, hogy a kéretlen vendégek számának csökkentése, a megelőzés érdekében, a lehullott gyümölcsöt takarítsák össze még akkor is, ha annak semmi haszna nem látszik. A vaddisznók terített asztalnak és szíves meghívásnak tekintik a félig rothadó szőlőt, férges diót.

Kérjük továbbá, hogy amennyiben – minden elővigyázatosságuk ellenére – a kertjükben vagy annak közelében vaddisznók jelenlétét észlelik, úgy a pomaz@pomaz.hu e-mail címen vagy írásban juttassák el a Pomázi Polgármesteri Hivatalba bejelentésüket, lehetőleg telefonos elérhetőség feltüntetésével.

Az Önkormányzat a belterületi vadkárelhárító vadászat elvégzésére megállapodást kötött erre szakértelemmel rendelkező vadászokkal, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Pilis Völgye Vadásztársasággal. A Szentendrei Rendőrkapitányságtól megkértük a szükséges engedélyt, azonban az engedély kiadásának feltétele, hogy a vadak jelenlétét az írásbeli bejelentésekkel igazolni tudjuk.

 

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Pomáz Város Önkormányzata