Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Helyi adók - Szeptember 17-e az adófizetési határidő

Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a helyi adók -építményadó, telekadó, helyi iparűzési adó előleg- és a gépjárműadó második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2018. szeptember 17.

Az adóhatóság március elején a „Számlaegyenleg értesítőkkel” együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldünk csekket.

Kérjük, hogy az előírt adókat a jelzett határideig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással szíveskedjenek megfizetni, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kell kezdeményeznünk!

Ha Ön ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, úgy lehetősége van a folyószámlája aktuális állapotát elektronikusan lekérdezni. Az elektronikus úton történő ügyintézésre az Önkormányzati Hivatali Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül van lehetőség.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően Pomáz Város Önkormányzati Adóhatósága előtt indult adóügyekben, ha Önök gazdálkodó szervezetnek minősülnek (ide tartoznak az egyéni vállalkozók is) úgy a kapcsolattartás elektronikus formában történik, azaz Önök tárhelyeire történik a levelezés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérjük Önöket, hogy feltétlen nézzék elektronikus levelezésüket és elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely /KÜNY tárhely/.

Az elektronikus ügyintézésről honlapunkon (www.pomaz.hu) bővebb tájékoztatónkat is megtalálják.

Tájékoztatjuk, hogy a számlaegyenleggel, illetve az adózók adataival kapcsolatos információt csak az illetékes személyek (meghatalmazottak) részére tudjuk kiadni. Telefonon csak általános tájékoztatást tudunk nyújtani a következő telefonszámokon (26) 814-303, 814-320, 814-321, 814-322, 814-325.

Tájékoztatjuk, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatba vételi engedély) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adócsoportnál a megfelelő nyomtatvány kitöltésével.

A gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az okmányirodánál kell bejelentenie a vevőnek és az eladónak is a változást követő 15 napon belül! Amennyiben sem az eladó sem a vevő nem tett eleget az okmányiroda felé bejelentési kötelezettségének, úgy a bejelentés évének utolsó napjáig eladó felet kell adóalanynak tekinteni.

 

Adócsoport ügyfélfogadása: Pomáz, Kossuth Lajos utca 30.

Hétfő: 13-17

Szerda: 8-12 és 13-16

Péntek: 8-12

 

Pomáz Város Önkormányzat Adóhatósága