Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

Bölcsőde épül Pomázon

A pomázi önkormányzati képviselő-testület rendkívüli ülés keretében döntött az új 4 csoportos pomázi bölcsőde építésének kivitelezőjéről, melyről a testület egybehangzóan igennel szavazott. A kivitelező cég a Nimród-Bau Beruházó és Kivitelező Kft. lesz, mely cég az új pomázi óvodát is építette.

Pomáz Város Önkormányzata 2016. év május hónapban VEKOP-61.1.-15 számú pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársághoz egy új bölcsőde építésére. 2017. május hónapban közzétett támogatói döntés alapján Pomáz Város Önkormányzata 400 millió forintot elnyert a tervezett beruházás megvalósítására. Az új bölcsőde épületét a Béke utca 273/18 hrsz.-ú ingatlanra tervezik megépíteni, az új pomázi óvoda mellé.

Az ülésen továbbá döntöttek a képviselők a Petőfi Sándor utcai járadépítés során jelentkező lakossági kérések megvalósítása érdekében egy 6 millió forint külön pénz keretről. Ezen összegből az utcában lakók egyedi kéréseit kívánja majd az Önkormányzat megvalósítani, amelyek felmerültek az építkezés során.

Az új bölcsőde előzetes látványképei: