Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

Pomázi Polgár 2023. februári száma

 

Pomáz Város Önkormányzata 30 millió Ft-ot nyert el a Petőfi Sándor utca járda felújítására

Pomáz Város Önkormányzata 2017. májusában nyújtott be pályázatot ,,Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2017” című pályázati konstrukcióra, amelyben 30 millió Ft-ot nyert el a Petőfi Sándor utca járda felújítására.

A pályázat célja Pomáz Város területén, a Petőfi Sándor utca mentén húzódó egyoldalú járda 534,05 fm hosszú szakaszának felújítása, valamint a járda melletti csapadékvíz elvezető árok szükség szerinti helyreállítása. A pályázati kiírásban szereplő feltételek betartása miatt a helyi vízháztartás megtartása érdekében a meglévő földárkok csak felújításra kerülnek. A beruházás által érintett szakasz a Vörösmarty utca és a Mátyás király utca között található.

A fejlesztés eredményeként, a felújítása a leromlott állapotú járdaszakaszon megkönnyíti a gyalogos forgalmat a Mátyás Király Általános Iskola, illetve a Hétszínvirág Óvoda fele is.

A felújítással közvetlenül 40 db lakóingatlan érintett, de a Vörösmarty Mihály utca felőli végén található lakótelep miatt kb. 1000 fő számára válik élhetőbbé a lakókörnyezet. Továbbá az általános iskolával szemben található a HÉV megálló, így napi szinten akár további 1000—1500 fő használhatja ezt a szakaszt.

A felújított járda kétoldalú szegély megépítésével és aszfalt burkolattal kerül kivitelezésre.

A járda korszerűsítése mellett, egyes szakaszokon a csapadékvíz elvezető árok tisztítására, felújítására, csőátereszek cseréjére kerül sor.