Pomázi Polgár 2023. februári száma

Péntekenként nem lesz ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban

 

A 2018. június 20-i képviselő-testületi ülés fontosabb döntései

A pomázi droghelyzetre való tekintettel a képviselő-testület nem fogadta el a Szentendrei Rendőrkapitányság 2017. évi beszámolóját, ezzel is jelezve a Rendőrség számára a lakosság véleményét a drogproblémák megoldásának hiánya miatt. Vicsi László polgármester az ülés elején átnyújtotta a Rendőrség jelenlévő vezetőinek a közbiztonsággal kapcsolatos lakossági panaszokat tartalmazó dokumentumot.
A Pomázi Polgárőr Egyesület, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsnok, a Pomázi Kábítószer Egyeztető Fórum (KEF), a Pomázi-Kőhegy Polgárőr Egyesület, a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó parancsnokság és a Budakalász, Csobánka, Pilisszántó, Pilisszentkereszt és Pomáz Önkéntes Tűzoltósága 2017. évi beszámolóit elfogadta a testület. Továbbá Pomáz Város Településfejlesztési Koncepciójának, Településszerkezeti tervének és Helyi Építési Szabályzatának, valamint a Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet is jóváhagyása került. A Pomázi Tűzoltóknak plussz 3 millió Ft-t támogatást ad az Önkormányzat.
Fontosabb döntések közé tartozik még a Pomáz, HÉV állomás területének rendezése céljából az együttműködési megállapodás megkötésének elfogadása a MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt-vel, valamint a Pomáz TV műsorszolgáltatási szerződésének jóváhagyása.